2011. augusztus 12., péntek

Gyémántokkal kirakott kontaktlencse [ With diamond studded contact lenses ]

Egy indiai látszerész megalkotta a világ első gyémántokkal kirakott kontaktlencséjét.
A speciális technológiával készülő lencsében összesen 18 darab apró gyémántkövet helyeznek el, a választott dizájntól függően sárga- vagy fehérarany foglalatban. Bár nem úgy tűnik, de a tervező, dr. Chandrashekhar Chawan állítása szerint a lencse ugyanolyan kényelmes és biztonságos viselet, mint bármely hagyományos változat.
A lencsékből pontosan 3996 párat készítettek, egy pár ára 700 000 indiai rúpia, azaz nagyjából 3 millió forint. Dr. Chawan a készlet nagy részét Indián kívül, elsősorban az Egyesült Államokban szeretné értékesíteni, ám az amerikai szakemberek meglehetősen szkeptikusak a termékkel kapcsolatban. „Nem hinném, hogy kényelmes, és még kevésbé, hogy egészséges" – fogalmazta meg aggályait egy sajtónyilatkozatában Sal Riggio, neves New York-i optikus. Hozzátette, hogy szerinte a holmi nevetséges és értelmetlen is, mivel a fiatalok, akik hajlamosak őrültségeket művelni a testükkel, nem tudják megfizetni, a fizetőképes vásárlók viszont nem hordanának ilyesmit.

[ An Indian optician has created the world's first diamond encrusted lenses.

That twinkle in her eye? It might have cost $15,000.
Beauty addicts are eyeing a new trend — custom-made, gold-plated contact lenses featuring 18 twinkling diamonds. The eerie and alluring new jewelry line from Shekhar Eye Research satisfies those who aren’t content to simply boast bling on their skin.
Creator Chandrashekhar Chawan tried his hand at gold-dust contact lenses, but they lacked the “sparkle effect” he was looking for. He found his inspiration, oddly, through cosmetic dentistry: Chawan’s wife had diamonds planted on her teeth at her last dentist visit, and he realized that people loved jewels anywhere and everywhere. ]

Gyémántokkal kirakott kontaktlencse, 3 millióért



The new limited-edition contact lenses by Shekhar Eye Research feature 18 diamonds.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése